tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pennuntuoksuinen postausApua! Ne karkaavat!

Kuten edellisessä postauksessa jo lupailin, on nyt luvassa pennuntuoksuinen päivitys. Meille siis syntyi Hiutaleen E2-pentue eli ”einsteinit”, 5.7.2013 aikamoisella syöksysynnytyksellä. 4.7 katselin emoa, joka söi normaalisti ja tuli nukkumaan sänkyymme normaalisti ja mietin, että eipähän se huomennakaan mitään tee. Noh, aamukuudelta sitten kävin syöttämässä oman vauvani ja vilkaisin samalla Doraa, joka siis nukkui jaloissamme, pää tyynyyn  ja unta palloon!

… kello 8.30 heräsin syvästä unesta, koska unenkin läpi kuulin äänen, joka EI kuulu meidän asuntoomme. Uniset aivot lajittelivat tietoa muutaman sekunnin ja kyllä, pienen pennun äänihän se. Nopea liikkeelle lähtö, huoneen skannaus ja jälkien tarkastus. Lapsivesi oli (tietenkin…) mennyt meidän sänkyymme, pentu syntynyt lattalla olevaan koiran petiin, josta Dora oli lähtenyt viemään sitä eteenpäin ja epävarmana nyt huusi pennun vieressä apua.

Enpä muista koska olisin niin nopeasti pystynyt liikkumaan heti heräämisen jälkeen.

Pentupesä oli jo valmiina, ja sinne koppasin jo syntyneen vauvan ja avustin Doraa pääsemään äidinvaistoihinsa kiinni kun tajusin, että toistahan sieltä pukataan. Onneksi kaikki tavarat olivat silleen valmiina, ettei ihan varaston syövereistä tarvinnut lähteä hakemaan vaan sain synnytysalueen valmiiksi alta aika yksikön. 
Huhhuijaa, alkoi se päivä sitten näinkin...

Puolen päivän aikaan sitten istuin keittiössä tuttavan kanssa aamukahvilla ja pesäkopassa tissitteli tyytyväisenä neljä suloista ocicatin pentua. Näinkin voi siis käydä. Dora on loistava äiti ja hoitaa lapsiaan huolella. Olin hieman huolissani hänen syömisistään, mutta ilmeisen turhaan, ruokahalu on nyt imettäessä kaksinkertaistunut! Hirveällä vauhdilla maalimaan syntyi siis Hiutaleen Ei-Negatiivinen alias Blondi (beigehopea tyttö), Hiutaleen eOnNeperinLuku (lilahopea tyttö), Hiutaleen Exponenttifunktio (lilahopea poika) sekä Hiutaleen EonÄmCeeToiseen (suklaahopea poika).  

Nimien taustalta löytyy idea, jonka perusteella tämä pentue erottuu muista nimeämisistä. Normaalisti käytän suomalaista nimeä ensimmäisenä ja toisena Tolkienin maailmasta poimittua nimeä. Halusin myös muodostaa pentueista kissalan nimen eli H,I,U,T,A,L,E1-pentueet ovat jo olemassa samoin tietenkin E2. Tokihan lapsille tulee kutsumanimet, kuten nyt beigehopealle tytölle nimi Blondi. Se, miksi tästä pentueesta tuli Hiutaleen Einsteinit, on se julkinen vitsi pentujen isän Lassen yksinkertaisuudesta sekä Dora blondiudesta. Niimpä lapsista oli tultava älykköjä kerrakseen.
Rakkautta sukupolvien yli

Pentujen ollessa 2 viikkoisia Dora päätti, että omassa huoneessa lokoilu on tylsää ja siirsi pesueensa olohuoneeseen, suojaisaan paikkaan. Minä kiikutin pesän perässä ja annoin myöten. Dora on emona hyvin määrätietoinen ja komentelevakin ja tämän näin sillä hetkellä kun tajusin pentujen olevan päivähoidossa Rufuksen (pentujen isänemänisän) kainalossa! Hieman hätkähdin, mutta lempeä Rufus vain nuoli ja hoivasi lapsenlapsenlapsiaan ja jossain vaiheessa Dora tuli paikalle ja asettui imettämään, jolloin Rufus siirtyi hieman kauemmaksi.

Perheonnea.

Laitampa muutaman videonpätkänkin mukaan tähän postaukseen.
Tässä pennut ovat syömässä. Tytöt vasemmalla ja pojat oikealla ja ruokailutavoistakin jo näkee sen.


Tässä on puolestaan jo mallia tulevaisuudesta. Voitte vain kuvitella millaista meillä on muutaman viikon päästä! Saatan postata videon, jossa on ehkä häntä, ohivilahtavia pilkkuja, kasauma pentuja lattialla ennen kuin kaikki katoavat erisuuntiin tsm.

Viimeisenä (mutta ei vähäisimpänä!) video pentueen emosta. :D

~Jutta ja Hiutaleen ocit
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti