lauantai 2. marraskuuta 2013

Tervetuloa Kissalaamme Guapo!

Tervetuloa Suomeen!

  21.9 saapui uusin tulokkaamme Helsinki-Vantaan Lentokentälle. Rauhallinen poika ei paljoa matkasta tuntunut stressaavan ja hotellissa tutkaili paikkoja kovinkin uteliaana. Tokihan uusia asioita olivat mm. lapset, joihin poika ei oikein tuntunut tietävän miten suhtautua, mutta ei suunapäänä paennut paikalta. Guapo tuntui heti alusta asti olevan avoin ja rakastava kissa, äärimmäisen utelias ja valmis tunkemaan nenäänsä ihan minne vain.

Ja mistäkö kaikki lähti? En tiedä. Joskus vain käy niin, että tulee tilaisuuksia ja niistä on otettava kiinni. Jep, olin nähnyt Guapon jo edellissyksynä, Hakiessani Doraa Suomeen ja ihastunut tähän kissaan. Guapo ja Dora ovat täyssisarukset, eri pentueista tosin, eli Guapo on 2 vuotias kollipoika. Aluksi toki epäröin uuden kollin ottamista meille, mutta viimein perheeni antoi minulle luvan ja siitä se sitten alkoi!




Jenkkikissa Suomen syksyssä

Olin ottanut huomioon Guapon aiemman elämän ja annoin hänelle rauhan palautua pitkästä matkasta. Kaikkineen koko matka USAsta Suomeen oli kuitenkin kestänyt melkolailla 15 tuntia. Ja muutama päivä hotellissa ennenkuin saatoimme palata kotiin. Sijoitin Guapon kodinhoitohuone/kylpyhuonetilaan ja sauna osoittautui hänen mielestään turvallisimmaksi paikaksi. Pyrin myös pitämään ruokinnan samanlaisena, eikä Guapo tuntunut siitä ottavan stressiä ja alkoi syödä jo ensimmäisenä iltana suhteellisen hyvin.

Vähitellen Guapon uteliaisuus voitti ja vähän kerrallaan hän tutkaili, kuunteli, tutustui ja sopeutui. Viileä syksy ilma ja lämmityskauden avaus toi hieman lisäjännitystä, mutta takkatulen lämmössä makoilu sopi hyvin Guapon filosofiaan. Toki hän onnistui polttamaan turkkiaan hieman, koska meni istumaan takan luukkujen eteen juuri kun siellä oli roihut, mutta pahempaa ei tapahtunut eikä Guapo ole siihen enää yrittänyt. Takan edustalla oleva sohva on nykyään se paras loikoilupaikka.






Guapohan on siis mustahopeatäplikäs. Hänellä on hyvä kontrasti ja kuten jo sainoinkin - upea luonne! Ihanan vihreät silmät vain kruunaavat kokonaisuuden. Odotan kovasti näkeväni tämän kollin jälkeläisiä, joita pitäisi tulevaisuudessa syntyä.





Nykyään Guapo on tiivis osa meidän arkeamme ja näyttää siltä, että hän on myös valloittanut muitakin sydämiä. Varsinainen hurmuripoika! Tai sitten sen tekee se avoimmuus, jota Guapo osoittaa kaikille, jotka vain häneen huomionsa suovat. Ihastuttava otus kertakaikkiaan.

Pidemmittä puheitta... Tervetuloa Suomeen Pikespeak Guapo of Hiutaleen ja suunnattomat kiitokset kasvattajalle Dian Darrille tästä upeasta kissasta!



~Jutta

1 kommentti:

  1. Hei! Olisin kiinnostunut pennuista. Mahtaakohan teillä olla nyt vapaana taikka suunnitteilla? Kiitos :)

    VastaaPoista